mySafety i samarbete med HELP Försäkring – ID-skyddsförsäkring får upp till 2 miljoner kronor i rättsskydd

HELP + mySafety

mySafety Försäkringars ID-skyddsförsäkring får en rejäl uppgradering i form av ett rättsskydd som täcker kostnader på upp till 2 miljoner kronor – helt utan självrisk. Det nya rättsskyddet är följden av ett första samarbete mellan mySafety och HELP Försäkring.

- Det är ett viktigt steg framåt att kunna erbjuda ett otroligt bra rättsskydd som en del av vår ID-skyddsförsäkring. Ett bra ID-skydd måste täcka alla delar som kan drabba den som får sitt ID stulet och rättskyddet glöms ofta bort eller är kostsamt med låg ersättning och hög självrisk, säger PA Prabert, vice koncernchef på mySafety Group.

mySafetys ID-skyddsförsäkring är idag en av de mest heltäckande ID-skydden på marknaden. Försäkringen täcker allt från preventiva åtgärder som bevakning hos kreditupplysningstjänster till full hantering och hjälp om en ID-stöld inträffar. Samarbetet mellan mySafety och HELP innebär att den som råkar ut för en ID-stöld som kräver någon form av rättslig åtgärd nu även kommer att ha ett rättsskydd som täcker kostnader på upp till 2 miljoner kronor, och det helt utan självrisk. Försäkringen innehåller även juridisk rådgivning i ett tidigare stadie – så kallad ”pre-court” – där den försäkrade får hjälp redan innan man eventuellt hamnar i domstol.

- Samarbetet med mySafety är en stor och viktig satsning från såväl deras som vår sida. Vi ser ju tyvärr som alla andra att antalet ID-stölder har en nära på lavinartad utveckling de senaste åren, och tyvärr är det mycket troligt att vi kommer att se fler och fler ärenden i domstol, säger Alexandra Åquist, sverigechef på HELP Försäkring.

Enligt mySafetys egna undersökning, genomförd tillsammans med TNS Sifo tidigare i år, så har 164 000 svenskar drabbats av någon typ av ID-kapning under det senaste året. Samtidigt rapporteras allt fler fall i media där privatpersoner inte längre med automatik får ersättning från banker och försäkringsbolag då de anses ha agerat oförsiktigt med sina personuppgifter.

- Vi ser ju tyvärr att det blir allt svårare för drabbade att driva de här ärendena på egen hand och att det krävs allt mer avancerade skydd. Vi arbetar ständigt med att utveckla vår ID-skyddsförsäkring och det här är ett första steg i en förnyelse och ett förbättrat skydd för våra kunder, avslutar PA Prabert.

Lanseringen av samarbetet för Rättsskyddsförsäkringen via HELP Försäkring sker idag, den 1 december.

Om HELP Försäkring
HELP Försäkring är det enda försäkringsbolaget i Skandinavien som erbjuder olika former av juristförsäkringar. Genom juristförsäkringar har vi förändrat förutsättningarna för juridisk hjälp på en annars traditionell marknad. Vår modell bygger på att genom försäkringspremier ge kunderna ett fullgott juridisk skydd där våra jurister ger rådgivning, driver ärenden, förhandlar och går upp i domstol – hela vägen. Vi försäkrar över 700 000 kunder i Skandinavien och är en del av det internationella tyska försäkringsbolaget ARAG - en stor koncern med över 80 års erfarenhet inom juristförsäkring.

Mer om HELP Försäkring finns på www.helpforsakring.se. Följ oss gärna på Facebook och Linkedin.

Om mySafety Försäkringar
mySafety Försäkringar fokuserar på vardagssäkerhet för privatpersoner och företag. Vi erbjuder innovativa produkter, försäkringar och tjänster som möter nya behov och fyller tomrum på marknaden. mySafety är en ledande aktör avseende försäkringar för ID-skydd, Digitalskydd och Spärrservice samt erbjuder även specialiserade försäkringar som Akutförsäkring för hemmet och Självriskreducering för hem och bil. Vi ger över 600 000 kunder i Norden en tryggare vardag.

mySafety Försäkringar är en del av mySafety Group. Mer om mySafety finns på www.mysafety.se.

För mer information vänligen kontakta:
PA Prabert, vice koncernchef mySafety Group
pa.prabert@mysafety.se

Category: 
RSS