Assistans och stöd under hela processen

Vi hjälper dig med allt från att ta fram relevant underlag för polisanmälan till att bestrida betalningskrav och spärra ditt personnummer.

ID-skydd var du än är

ID-kapningar kan komma var som helst ifrån. Därför gäller vår ID-skyddsförsäkring i hela världen.

Ersättning vid ekonomisk skada

Om du skulle bli utsatt för ID-kapning åtgärdar eller ersätter vi den ekonomiska skadan till ett värde av upp till 100 000 kr.

Bedragarnas vanligaste tillvägagångssätt

 • Tillgång till ditt personnummer
  Det räcker med att ringa Skatteverket för att få ut ditt personnummer inklusive de fyra sista siffrorna. Med ditt fullständiga personnummer kan en fullskalig ID-kapning börja: Lån och abonnemang kan tecknas, adressändring och eftersändelse av din post kan göras som försvårar upptäckt av kapningen m.m.

 • Inloggningsuppgifter
  Användarnamn och lösenord ditt tjänster, email, konton m.m. öppnar dörrar till mycket känslig information och kontoinställningar som kan användas för att bedra dig och i längden även dina familj och dina vänner.

 • Phishing
  Eller ”nätfiske”, är ett bedrägeri som syftar till att lura av dig personliga uppgifter, oftast genom SMS, e-post eller hemsidor som ser ut att vara från en bank, posten, en myndighet eller liknande. Målet har traditionellt varit att få dig att installera skadlig programvara på din dator, men har på senare år ofta renodlats till att samla in personuppgifter, kortnummer och bankuppgifter.

Bevakning dygnet runt

Dina uppgifter bevakas online - dygnet runt, på både öppna internet samt på internets dolda sidor (Deep Web och Darknet). E-postadresser, personnummer eller annan persondata är nämligen hårdvaluta för kriminella och finns ofta tillgängligt Deep Web och Darknet pga datorläckor eller när en sajt blir hackad. Dina uppgifter kan sedan användas för att begå brott och bedrägerier.

 • Du bevakas och får notiser om det görs en kreditupplysning på dig eller om det sker en förändring av dina adressuppgifter.
 • Miljontals datapunkter övervakas online – i realtid, globalt, dygnet runt.
 • Upptäcks dina uppgifter (personnummer, e-postadresser eller annan persondata) på fel ställen online larmas du direkt via sms, tillsammans med rekommendation på åtgärd.

 

Hjälp och ersättning när du drabbas

När du drabbas av en ID-kapning får du:

 • Personlig handläggare och obegränsad experthjälp
 • Ersättning för obetalda skulder upp till 100 000 kr
 • Alltid 0 kr i självrisk!

ID-skydd för hela familjen

Skydda din familj mot Sveriges näst vanligaste brott. ID-skydd Familj hjälper er hela vägen vid en ID-kapning. Teckna originalet – ett ID-skydd från mySafety.

 • Våra experter vet vad som ska göras om någon drabbas, vi driver ärendet oavsett vem i familjen som drabbas
 • Skulle skadan vara framme bestrider och ersätter vi skulder upp till 100 000 kr för hela familjen
 • Omfattar alla skrivna på din adress, samt dina barn under 18 år på annan adress
 • Sverigeledande bevakning av personuppgifter för dig som tecknar försäkringen ingår
 • Ett bra ID-skydd för hela familjen - för 99 kr/mån
ID-skydd för alla i familjen

Varför behövs en ID-skyddsförsäkring?

Bedrägerier och ID-kapningar har mer än fördubblats de senaste tio åren. 2020 fick 192 000 svenskar sin identitet kapad, och nära två miljoner utsattes för försök. Därför är det kanske inte så förvånande att ID-kapningar idag är ett av Sveriges vanligaste brott. Trots det är det nästan inga av de anmälda brotten som klaras upp.* Genom att använda dig av en bra ID-skyddsförsäkring minskar du risken för att utsättas för ID-kapning med alla tråkiga konsekvenser som det medför.

Det här ingår

 • Vi hjälper dig att ta fram relevant underlag för din polisanmälan
 • Vi spärrar ditt personnummer
 • Vi hjälper till att rätta felaktiga uppgifter (t.ex. Skatteverket, svensk adressändring, eftersändningar)
 • Vi bestrider betalningskrav (de kommer ofta i en uppsjö, över lång tid)
 • Vi hjälper till att återställa kreditinformationen
 • Vi hjälper dig att återta kontrollen över din identitet gentemot myndigheter, företag m.fl.
 • Ersättning på upp till 100 000 kr
 • Försäkringen gäller i hela världen

 

I tillägg till vårt ID-skydd erbjuder vi även ett mer omfattande Bedrägeriskydd som omfattar fler typer av bedrägerier och ersätter större belopp.

 

* mySafety Bedrägeri- och ID-kapningsrapporten 2021

Köp nu

Vi kan ID-skydd och bedrägerier

mySafety var inte bara först med ID-skydd på den svenska marknaden 2009 – vi är numera störst i Norden på bedrägeri- och ID-skydd.

Bedragarna hittar hela tiden nya vägar i vår digitala värld. För att ta reda på hur omfattande brotten är och hur det påverkar dig och samhället har vi sedan 2014 årligen tagit fram undersökningar genomförda av Sifo och Novus, och vi håller ständigt koll på statistiken från BRÅ.

Anmälda bedrägerier totalt hittills i år: 74 945
Anmälda ID-bedrägerier hittills i år: 10 540
Anmälda kortbedrägerier hittills i år: 26 746

*statistik från BRÅ, juni 2021

För att se Sveriges mest omfattande bedrägeriskydd, se vårt Bedrägeriskydd som skyddar mot de flesta typer av bedrägerier – inkluderat ID-kapning.

Kan man förhindra en ID-kapning?

Jag har ID-skydd i min hemförsäkring, behöver jag ytterligare en försäkring?

I många fall täcker hemförsäkringen bara när du redan har drabbats av en ID-kapning. Bevakning av din identitet och assistans med egen handläggare ingår till exempel många gånger inte. Hjälpen du kan få är ibland begränsad och det skiljer en hel del mellan olika ID-skydd. Kolla noga villkoren i din hemförsäkring och jämför med vårt ID-skydd eller vårt mer omfattande Bedrägeriskydd

Med mySafetys ID-skydd behöver du aldrig betala någon självrisk. 

Kan man förhindra en ID-kapning?

 En ID-kapning är tyvärr svår att förhindra. Däremot kan man bromsa digniteten av den om man upptäcker den på ett tidigt stadium. Möjligheterna till att upptäcka den i tid ökar med mySafety ID-skydd. I den får du en global bevakning av din identitet online – dygnet runt. Vi kan snabbt upptäcka om dina inloggningsuppgifter eller personuppgifter hamnar i orätta händer. Lika så bevakas ändringar av din adress och kreditupplysningar. På så sätt får du, tack vare ID-skyddet, informationen i tid och tillsammans kan vi spärra dina personuppgifter och minska risken att bedrägerierna fortlöper.

 Denna typ av bevakning och assistans återfinns väldigt sällsynt i hemförsäkringar, eller i andra ID-skydd.

 

Hur hjälper ni mig proaktivt med att förhindra en ID-kapning?

Med proaktiv dygnet runt-bevakning av personuppgifterna kan en ID-kapning förebyggas. Om du har vårt ID-skydd så bevakar vi ditt personnummer för kreditförändringar, t.ex. att det har tagits ett lån, beställts ett mobilabonnemang eller gjorts en adressändring. Vi bevakar även din identitet online, dygnet runt. Miljontals datapunkter bevakas för att snabbt upptäcka om t.ex. dina inloggningsuppgifter och ditt personnummer hamnar i orätta händer, du får en notis om en förändring har skett.

Om du dessutom önskar bevakning av dina konto- och kreditkort passar vårt Bedrägeriskydd dig, då kan vi larma dig om någon olovligen använder dina kortuppgifter.

Vad är en ID-kapning / ID-stöld?

ID-kapning, Identitetskapning eller ibland kallat ID-stöld är idag ett av Sveriges vanligaste brott. En ID-kapning innebär att någon obehörig använder dina uppgifter i bedrägerisyfte, för att köpa eller göra saker i ditt namn. Det kan vara med ditt personnummer, namn, ID-handling, inloggningsinformation eller e-post. Konsekvenserna av en ID-kapning kan bli stora och det kan och resultera i att ekonomiska krav riktas mot dig. Att bli bestulen på sin identitet och få den utnyttjad är obehagligt men med ett ID-skydd blir processen något mindre tidskrävande och kostsam. 

Läs mer om vad en ID-kapning innebär

Hur får jag larm från er om mina uppgifter har kommit i orätta händer?

Larmet kan ske via sms eller e-post, så du måste verifiera din e-postadress och ditt telefonnummer i bevakningen för att kunna få larm. När du får ett larm av oss så får du även rekommendationer för hur du ska gå tillväga, beroende på vad som har skett. 

Har någon missbrukat din identitet kommer ditt ärende att bearbetas av eperter som påbörjar en utredning tillsammans med dig. Vi kommer att hjälpa dig att bestrida eventuella krav eller fakturor som du har fått, och hjälpa dig att återställa din identitet.

Om du misstänker att du blir utsatt för bedrägeri kan du som har ett bedrägeriskydd ringa till oss så hjälper vi dig. Vår spärrlinje är öppen dygnet runt: 020-42 42 42.