Vi uppfann ID-skyddet 2008.

2024 hjälper det färre och färre.

Bedrägeriförsök drabbar var tredje svensk och är ett av Sveriges vanligaste brott. Vem som helst kan drabbas och ett vanligt ID-skydd räcker sällan. Jämför gärna Sveriges mest omfattande Bedrägeriskydd istället för ett ID-skydd. Bedrägeriskyddet hjälper vid nästan alla former av bedrägerier, inklusive ID-kapningar. Vill du ändå har ett skydd som endast omfattar ID-kapningar är detta ett bra alternativ. 

Med vår ID-skyddsförsäkring kan du känna dig trygg. Nordens ledande aktör inom bedrägeri- och ID-skydd bevakar, hjälper och ersätter dig upp till 100 000 kr när du drabbas.

SKYDDET 2024

Mysafety Bedrägeriskydd - ett mer omfattande skydd än ID-skydd

Med Mysafetys Bedrägeriskydd får du Sveriges enda skydd mot bedrägerier. Du behöver inte fundera på vilket bedrägeri du blir utsatt för, vi hjälper och försäkrar dig oavsett om det handlar om BankID-bedrägerier, Vishing, ID-kapning, kortdebitering eller kontodebitering.

Känn dig trygg från idag

 • Täcker både ID-kapningar och bedrägerier
 • Onlinebevakning på internet dolda sidor
 • Experthjälp och ekonomisk ersättning
Jämför ID-skydd med Bedrägeriskyddet

Ledande i Norden

Vi uppfann ID-skyddet 2008 och 2021 lanserades Sveriges enda Bedrägeriskydd.

9 av 10 nöjda kunder

92 % av våra kunder är nöjda med sin försäkring efter anmäld skada. *Omdömet baseras på Mysafetys kundundersökning som erbjuds till alla kunder som varit i kontakt med kundtjänst.

Ekonomisk hjälp

Sedan start har bedrägeridrabbade kunder fått skadan återställd eller blivit kompenserade, för bedrägerier som omfattas av försäkringen.

Detta omfattar ID-skyddet

ID-skyddet är inte lika omfattande som Bedrägeriskyddet.

Sverigeledande bevakning

Kan förebygga en ID-kapning! Ingår sällan i hemförsäkring eller andra ID-skydd.

Assistans och experthjälp

Vi hjälper dig med allt från att ta fram relevant underlag för polisanmälan till att bestrida betalningskrav och spärra ditt personnummer.

Ersättning vid ekonomisk skada

Om du skulle bli utsatt för ID-kapning åtgärdar eller ersätter vi den ekonomiska skadan till ett värde av upp till 100 000 kr.

ID-kaparnas vanligaste tillvägagångssätt

 • Tillgång till ditt personnummer
  Det räcker med att ringa Skatteverket för att få ut ditt personnummer inklusive de fyra sista siffrorna. Med ditt fullständiga personnummer kan en fullskalig ID-kapning börja: Lån och abonnemang kan tecknas, adressändring och eftersändelse av din post kan göras som försvårar upptäckt av kapningen m.m.
 • Inloggningsuppgifter
  Användarnamn och lösenord till tjänster, email, konton m.m. öppnar dörrar till mycket känslig information och kontoinställningar som kan användas för att bedra dig och i längden även din familj och dina vänner.

 • Phishing
  Eller ”nätfiske”, är ett bedrägeri som syftar till att lura av dig personliga uppgifter, oftast genom SMS, e-post eller hemsidor som ser ut att vara från en bank, posten, en myndighet eller liknande. Målet har traditionellt varit att få dig att installera skadlig programvara på din dator, men har på senare år ofta renodlats till att samla in personuppgifter, kortnummer och bankuppgifter.

Notera att ID-skyddet inte omfattar bedrägerier såsom BankID-bedrägerier, vishing, kortdebitering, kontodebitering m.m. För ett mer omfattande skydd rekommenderar vi Sveriges enda Bedrägerikydd.

ID-skydd för hela familjen

Skydda din familj mot Sveriges näst vanligaste brott. ID-skydd Familj hjälper er hela vägen vid en ID-kapning. Teckna originalet – ett ID-skydd från mySafety.

 • Våra experter vet vad som ska göras om någon drabbas, vi driver ärendet oavsett vem i familjen som drabbas
 • Skulle skadan vara framme bestrider och ersätter vi skulder upp till 100 000 kr för hela familjen
 • Omfattar alla skrivna på din adress, samt dina barn under 18 år på annan adress
 • Sverigeledande bevakning av personuppgifter för dig som tecknar försäkringen ingår
 • Ett bra ID-skydd för hela familjen - för 99 kr/mån
ID-skydd för alla i familjen

Vi kan ID-skydd och bedrägerier

Mysafety var inte bara först med ID-skydd på den svenska marknaden 2008 – vi är numera störst i Norden på bedrägeri- och ID-skydd.

Bedragarna hittar hela tiden nya vägar i vår digitala värld. För att ta reda på hur omfattande brotten är och hur det påverkar dig och samhället har vi sedan 2014 årligen tagit fram undersökningar genomförda av Sifo och Novus, och vi håller ständigt koll på statistiken från BRÅ.

Anmälda bedrägeribrott totalt: 237 692

*statistik från BRÅ, 2023

För att se Sveriges mest omfattande bedrägeriskydd, se vårt Bedrägeriskydd som skyddar mot de flesta typer av bedrägerier – inkluderat ID-kapning.

Kan man förhindra en ID-kapning?

Jag har ID-skydd i min hemförsäkring, behöver jag ytterligare en försäkring?

I många fall täcker hemförsäkringen bara när du redan har drabbats av en ID-kapning. Bevakning av din identitet och assistans med egen handläggare ingår till exempel många gånger inte. Hjälpen du kan få är ibland begränsad och det skiljer en hel del mellan olika ID-skydd. Kolla noga villkoren i din hemförsäkring och jämför med vårt ID-skydd eller vårt mer omfattande Bedrägeriskydd

Med Mysafetys ID-skydd behöver du aldrig betala någon självrisk. 

Kan man förhindra en ID-kapning?

En ID-kapning är tyvärr svår att förhindra. Däremot kan man bromsa digniteten av den om man upptäcker den på ett tidigt stadium. Möjligheterna till att upptäcka den i tid ökar med Mysafety ID-skydd. I den får du en global bevakning av din identitet online – dygnet runt. Vi kan snabbt upptäcka om dina inloggningsuppgifter eller personuppgifter hamnar i orätta händer. På så sätt får du, tack vare ID-skyddet, informationen i tid och tillsammans kan vi spärra dina personuppgifter och minska risken att bedrägerierna fortlöper.

Denna typ av bevakning och assistans återfinns väldigt sällsynt i hemförsäkringar, eller i andra ID-skydd.

Hur hjälper ni mig proaktivt med att förhindra en ID-kapning?

Med proaktiv dygnet runt-bevakning av personuppgifterna kan en ID-kapning förebyggas. Vi bevakar din identitet online, dygnet runt. Miljontals datapunkter bevakas för att snabbt upptäcka om t.ex. dina inloggningsuppgifter och ditt personnummer hamnar i orätta händer, du får en notis om en förändring har skett.

Om du dessutom önskar bevakning av dina konto- och kreditkort passar vårt Bedrägeriskydd dig, då kan vi larma dig om någon olovligen använder dina kortuppgifter.

Vad är en ID-kapning / ID-stöld?

ID-kapning, Identitetskapning eller ibland kallat ID-stöld är idag ett av Sveriges vanligaste brott. En ID-kapning innebär att någon obehörig använder dina uppgifter i bedrägerisyfte, för att köpa eller göra saker i ditt namn. Det kan vara med ditt personnummer, namn, ID-handling, inloggningsinformation eller e-post. Konsekvenserna av en ID-kapning kan bli stora och det kan och resultera i att ekonomiska krav riktas mot dig. Att bli bestulen på sin identitet och få den utnyttjad är obehagligt men med ett ID-skydd blir processen något mindre tidskrävande och kostsam. 

Läs mer om vad en ID-kapning innebär

Hur får jag larm från er om mina uppgifter har kommit i orätta händer?

Larmet kan ske via sms eller e-post, så du måste verifiera din e-postadress och ditt telefonnummer i bevakningen för att kunna få larm. När du får ett larm av oss så får du även rekommendationer för hur du ska gå tillväga, beroende på vad som har skett. 

Har någon missbrukat din identitet kommer ditt ärende att bearbetas av eperter som påbörjar en utredning tillsammans med dig. Vi kommer att hjälpa dig att bestrida eventuella krav eller fakturor som du har fått, och hjälpa dig att återställa din identitet.

Om du misstänker att du blir utsatt för bedrägeri kan du som har ett bedrägeriskydd ringa till oss så hjälper vi dig. Vår spärrlinje är öppen dygnet runt: 020-42 42 42.

Varför behövs bevakning?

E-postadresser, personnummer eller annan persondata är hårdvaluta för kriminella och finns ofta tillgängligt Deep Web och Darknet pga datorläckor eller som resultat av att en sajt blir hackad. Dina uppgifter kan sedan användas för att begå brott och bedrägerier. Med Mysafetys ID- och Bedrägeriskydd bevakas dina uppgifter online - dygnet runt, på både öppna internet samt på internets dolda sidor (Deep Web och Darknet).

 • Proaktiv bevakning av dina uppgifter kan förebygga en ID-kapning
 • Att bli drabbad kostar dig tid. Våra experter vet vad som ska göras och agerar snabbt, de hjälper dig återställa kreditvärdighet, spärra uppgifter, bestrida fakturor och betalningskrav samt hjälper dig återta kontrollen av dina uppgifter

Dessa två moment ingår sällan i hemförsäkringar eller i andra aktörers ID-skydd.