Onlinebevakning med larm

Larm för extra vaksamhet om dina uppgifter har läckt ut på öppna eller dolda delar av internet (Deep Web/Darknet). Onlinebevakning sker globalt i realtid- dygnet runt.

Larm & bevakning offline

Du får även larm om dina personuppgifter missbrukas utanför internet, t.ex. om en kreditupplysning tas eller en flytt registreras i ditt namn.

Ekonomisk ersättning

Ofta är en mängd ekonomiska skulder resultatet av en ID-kapning – därför ingår ekonomisk ersättning med upp till 200 000 kr.

Assistans 24/7

En personlig handläggare hos oss driver ditt ärende genom att bestrida fakturor och krav, och spärra ditt personnummer hos kreditupplysningsföretagen.

Marknadens högsta rättsskydd

Om ditt ärende skulle behöva drivas ändå upp till rätten täcker försäkringen rättegångskostnader med upp till hela 2 000 000 kr.

Egen jurist

Om en jurist behövs kopplas in för att lösa din ID-kapning får du upp till 15 timmars juridisk rådgivning – utan att behöva betala något extra.

Extra trygghet med bevakning

Onlinebevakning 

Dina uppgifter bevakas online - dygnet runt. E-postadresser eller annan persondata är hårdvaluta för kriminella och finns ofta tillgängligt på internets dolda sidor (Deep Web och Darknet) pga datorläckor, eller när en sajt blir hackad. Om dina personuppgifter eller e-postadresser med lösenord ligger ute på internets dolda sidor får du ett varningsmeddelande från oss med rekommendation på åtgärd.

Personuppgiftsbevakning

Dina personuppgifter bevakas och du larmas vid förändring av dina adressuppgifter eller personuppgifter hos Skatteverket. T.ex. om dina adressuppgifter ändras. 

Kreditupplysning

Vi bevakar och notifierar dig så snart en kreditupplysning görs i samband med köp. Vi samarbetar bl.a. med två av Sveriges största kreditupplysningsföretag, Creditsafe och Bisnode.

Få hjälp av experter på ID-kapningar

  • Om någon obehörig handlar på kredit i ditt namn
  • Oavsett var i världen ID-kapningen äger rum
  • Att betala kvarstående kreditköp och lån i ditt namn
  • Att bli varnad om dina uppgifter riskerar att användas
  • Att sköta kontakten med företag för att bestrida köp, krediter och fakturor 
  • Att spärra framtida obehöriga kreditköp åt dig
  • Om dina barn drabbas av ID-kapning

Trygga din identitet idag!

En komplett ID-skyddsförsäkring

Alla materiella ting går ju att få tillbaka, och vi antar att du redan har försäkrat det dyraste du äger. Men varför inte försäkra det viktigaste? ID-kapning är ett brott som är svårt att upptäcka för den enskilde individen, men med en ID-skyddsförsäkring minskar du risken att råka illa ut och får snabb och professionell hjälp om du har oturen att drabbas.

Vår ID-skyddsförsäkring gäller över hela värden, har 0 kr i självrisk och ekonomisk ersättning upp till 200 000 kr. Dessutom har vi kryddat med marknadens högsta rättsskydd på hela 2 000 000 kr!

Köp nu

Så lätt sker en ID-kapning

Vilka missuppfattningar om ID-kapningar är de vanligaste? Och på vilket sätt kan en vanlig person drabbas? Få svaren i filmen ovanför. 

Köp nu

Det visade sig att jag blivit ID-kapad och att bedragaren som tagit över min identitet hunnit handla för drygt 75 000 kronor hos en mängd olika företag. Inte roligt men det ordnade tack och lov upp sig med hjälp av min försäkring.

Jonas

Vanliga frågor om ID-skyddsförsäkring

Varför behövs en separat ID-skyddsförsäkring?

Fyra gånger per minut utsätts någon i Sverige för ett försök till ID-kapning (Sifo 2020). Det är ett brott som är svårt att upptäcka för den enskilde individen, men med en ID-skyddsförsäkring minskar du risken att råka illa ut och får snabb och professionell hjälp om du har oturen att drabbas.

Hur fungerar onlinebevakningen?

Dina uppgifter bevakas online - dygnet runt, på både öppna internet samt på internets dolda sidor (Deep Web och Darknet).  E-postadresser eller annan persondata är nämligen hårdvaluta för kriminella och finns ofta tillgängligt Deep Web och Darknet pga datorläckor eller när en sajt blir hackad. Dina uppgifter kan sedan användas för att begå brott och bedrägerier. 

Följande görs för att bevaka dina personuppgifter och e-postadress: 

- Vi bevakar och notifierar dig om det görs en kreditupplysning på dig eller om det sker en förändring av dina adressuppgifter. 
- Stora mängder data övervakas online – i realtid, globalt, dygnet runt. 
- Både internets publika och dolda delar (Deep Web och Dark Net) söks av. 
- Upptäcks dina uppgifter på fel ställen online larmas du direkt.
- Du får larm via sms och meddelas om risken är låg, mellan eller hög tillsammans med rekommendation på åtgärd.

Hur aktiverar jag min onlinebevakning

Hur hjälper ni mig om jag blir ID-kapad?

Vi finns tillgängliga dygnet runt för att hjälpa dig. Hos oss får du en personlig handläggare som hjälper dig bland annat med att : 

Återställa din kreditstatus genom att bestrida alla dina krav och fakturor.
Driva ditt ärende och hanterar kontakter med fordringsägare, myndigheter och andra instanser som krävs.
Spärra ditt personnummer för kreditupplysningar och kreditköp. Spärren görs för UC, Creditsafe, Bisnode, Syna och Decidas 

Du får även hjälp med att betala kvarstående skuld för upp till 200 000 kronor vid en ID-kapning.

I ID-skyddsförsäkring nivå stor ingår även juridisk assistans samt rättsskyddersättning på upp till 2 000 000 kronor. Det innebär att du som kund snabbt och smidigt får juridisk hjälp, om det skulle behövas, utan att betala något extra. 

Kan en ID-kapning förhindras?

En ID-kapning är tyvärr svår att förhindra. Däremot kan man bromsa digniteten av den om man upptäcker den på ett tidigt stadium. 

Möjligheterna till att upptäcka den i tid ökar med mySafety Försäkringar ID-skyddsförsäkring. I den får du en global bevakning av din identitet online – dygnet runt. Vi scannar mängder av data för att snabbt upptäcka om dina inloggningsuppgifter och ditt personnummer hamnar i orätta händer. Lika så bevakas ändringar av din adress och kreditupplysningar. På så sätt får du informationen i tid och tillsammans kan vi spärra dina personuppgifter och minska risken att bedrägerierna fortlöper. 

Vad är en ID-kapning?

ID-kapning, Identitetskapning eller ibland kallat ID-stöld är idag ett av Sveriges vanligaste brott. En ID-kapning innebär att någon använder dina uppgifter i bedrägerisyfte, för att köpa eller göra saker i ditt namn. Det kan vara med ditt personnummer, namn, ID-handling, inloggningsinformation eller e-post.

Läs mer om vad en ID-kapning innebär

Jag har ID-skydd i min hemförsäkring, behöver jag ytterligare en försäkring?

I många fall täcker hemförsäkring bara när du redan har drabbats av en ID-kapning. Bevakning av din identitet och assistans av egen handläggare ingår till exempel många gånger inte. Hjälpen du kan få är ibland begränsad och det skiljer en hel del mellan olika ID-skydd. Kolla noga villkoren i din hemförsäkring och jämför med vår. Vår ID-skyddsförsäkring har bland annat marknadens högsta rättsskydd och ekonomiska kompensation.

Med mySafety Försäkringars ID-skyddsförsäkring behöver du aldrig betala någon självrisk, medan självrisken för Rättskyddet i en vanlig hemförsäkring kan  uppgå till 20 - 25 % av de juridiska ombudskostnaderna

Kan någon mer än jag själv stå med på min ID-skyddsförsäkring?

Du kan medförsäkra en person på din ID-skyddsförsärking för endast 49 kr extra per månad. Det innebär att den medförsäkrade personen får samma trygga bevakning och lika bra försäkringsskydd som du själv vid en ID-kapning. 

Priset för den försäkrade personen läggs till på din månadsavgift. Kontakta oss för att registrera en medförsäkrad redan idag!

Vad säger polisen om ID-kapningar?

Polisen har inte resurser att utreda det ökande antalet ID-brott som sker. Majoriteten av ärendena gällande ID-stöld läggs tyvärr ner. Att ha en komplett ID-skyddsförsäkring gör att du får den hjälp du behöver.