Status message

Mysafety har ny logga och ett nytt utseende som vi hoppas att du gillar! Försäkringarna är fortsatt lika starka och kundtjänst lika snabba, hör av dig om du undrar något.

Gäller vid alla onlineköp

Oavsett vilket företag du handlar ifrån eller vilken betalmetod du använder hjälper vi dig, och ersätter upp till 30 000 kr om din vara är skadad, felaktig eller uteblir.

Köp av privatpersoner

Riktigt bra skydd när du handlar på t.ex. andrahandssajter och varan skickas till dig. Vi sköter kontakten med säljaren och ersätter dig med upp till 30 000 kr om något går fel.

Gäller i hela världen

Gäller oavsett varifrån i världen du gör ditt köp, t.ex. från ett utländskt företag eller av en privatperson bosatt utomlands.

Trygga ersättningar med Köpskydd

Du får hjälp och ersättningar på upp till 30 000 kr om:

  • Varan uteblir – varan som skulle ha skickats till dig kommer aldrig
  • Det är fel på varan – det kommer en vara, med det är inte den du köpt
  • Varan är skadad  du får rätt vara med den är trasig, defekt eller skadad
  • Paketet är tomt  om du mottar ett paket men varan saknas

  Fem bra saker att tänka på när du handlar på nätet:

  1. Kolla att sajten är säker – kontrollera att url:en börjar på https:// och att certifikatet inte har löpt ut för webbsidan. På de flesta webbläsare så kan man se detta precis bredvid adressfältet som ett hänglås. Saknas hänglåset eller en annan symbol syns kan det vara bra att undvika att göra ett köp, då kommunikationen med företaget inte sker på ett säkert sätt. 

  2. Spara aldrig din kortinformation på någon enhet, och använd gärna tvåfaktorsautentisering. Det kan även vara en god idé att låsa ditt kort på din bank för internet- och utlandsköp, för att öppna upp när du själv ska använda det.

  3. Se till att ha säkra lösenord vid inloggning - ha alltid ett unikt lösenord för olika webbsidor och tjänster.

  4. Är erbjudandet för bra för att vara sant så är det nog tyvärr det. Ofta handlar blufföretag med erbjudanden som verkar helt otroliga och det är inte alltför sällan som erbjudandet är tidsbegränsat med väldigt lite tid kvar för att stressa dig till att göra ett köp. 

  5. Se till att varan skickas spårbart, så att du själv kan hålla koll på leveransen. 

  Mobiltelefonen som gav en bitter eftersmak

  Lars-Åke hittade en Samsung Galaxy S7 på Blocket till ett bra pris. Kvitto och garantibevis fanns och Lars-Åke kontaktade säljaren och de kom överens om att betalningen skulle genomföras samma dag. Dagen därpå fick Lars-Åke en avi och nu behövde han bara hämta ut telefonen.

  ”Jag trodde att jag gjort en bra affär men det skulle visa sig jag hade blivit lurad.”

  Läs mer här

  Så tycker våra kunder

  Vanliga frågor om Köpskydd

  Varför mySafety Köpskydd?

  Många köpskydd som finns på marknaden och som kan ingå vid köp av en vara är knuten till en specifik betalmetod. Till exempel är Swish, som är en populär betalmetod mellan privatpersoner för distanshandel, ofta exkluderad i andra köpskydd. 

  Ersättningsbeloppen som olika köpskydd täcker varierar också mycket. mySafety ersätter upp till 30 000 kr, vilket är en av marknadens högsta ersättningar. Ofta utgår även en självrisk som antingen dras av ditt ersättningsbelopp eller som du behöver betala när du använder köpskyddet – men vårt Köpskydd gäller helt utan självrisk.

  Kortfattat ger mySafetys Köpskydd dig extra trygghet när du handlar digitalt:

  • Oavsett vilken digital betalningsmetod du använder
  • Oavsett om du handlar av en privatperson eller ett företag
  • Oavsett var i världen ditt köp görs
  • Du betalar aldrig självrisk

  Gäller försäkringen även om min beställda leverans inte kommer eller om det är fel på varan?

  Om du handlat via internet på en e-handelssida eller av en privatperson på en andrahandssajt så kan du få ersättning via Köpskyddet om din leverans uteblir helt. Du får även hjälp om det är fel på varan eller om försändelsen är tom.

  Gäller försäkringen om jag handlar via Blocket eller Tradera?

  Ja, om du handlar på distans via en annan privatperson gäller försäkringen fullt ut. Kom bara ihåg att alltid be att få paketet skickat spårbart om det inte redan tydligt framgår.

  Gäller Köpskyddet även när jag handlar från utlandet?

  Ja, försäkringen gäller i hela världen. Oavett om du handlar från en privatperson i utlandet eller ett utländskt företag. Det innebär att även om du handlat från en sajt eller privatperson i ett EU-land, Kina eller Linköping så hjälper vi dig. 

  Hur hjälper ni mig när jag köpt en vara av en privatperson?

  Vi hjälper dig att reklamera/bestrida ditt köp mot privatpersoner. Om tvisten er emellan inte går att lösa, kan du få ersättning upp till 30 000 kr. Bra att komma ihåg är att du som köpare alltid behöver be om att få din försändelse skickad spårbar.