Bevakning

Kredit- och adressbevakning av dina uppgifter. Global onlinebevakning av dina personuppgifter, inloggningsuppgifter och e-postadress. Onlinebevakning sker i realtid i publika nät och I Deep Web/Darknet.

Larm

Du får larm via sms, e-post eller telefon om kreditupplysningar tas i ditt namn eller om dina uppgifter finns på internets dolda sidor och riskerar att utnyttjas av kriminella.

Egen handläggare

En personlig handläggare hos oss driver ditt ärende och bestrider fakturor och krav. Hanterar all kontakt med exempelvis fordringsägare och Kronofogden för att få bort felaktiga betalningsanmärkningar. Sköter även spärrar av ditt personnummer hos kreditupplysningsföretagen.

Egen jurist

Juridisk rådgivning och hjälp upp till 15 timmar. I försäkringen ingår även marknadens högsta rättsskydd på 2 miljoner kronor. Det innebär att om det behövs får du snabbt och smidigt juridisk hjälp, utan att betala något extra.

Ekonomisk ersättning

Ersättning för ekonomisk förlust för upp till 200 000 kronor vid en ID-kapning.

0 kr i självrisk

Vår ID-skyddsförsäkring gäller alltid utan självrisk.

Ordinarie pris 99 kr/mån | Spara 240 kr/år

79 kr

Försäkringsperiod 12 mån │Totalt pris: 948 kr/år │Gäller dig som inte har en aktiv ID-skyddsförsäkring hos mySafety

TECKNA ID-SKYDDSFÖRSÄKRING FÖR ENDAST 79 KR/MÅN

Hämta din adress automatiskt:

Med hjälp av ditt personnummer hämtas ditt namn och din folkbokföringsadress automatiskt. Ditt personnummer behövs även för att vi ska kunna registrera beställningen.

Behandling av personuppgifter

När du lämnar ifrån dig personuppgifter på våran webbsida hanteras de enligt vår personuppgiftspolicy.  Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna uppfylla våra förpliktelser enligt avtalet med dig, för att kunna tillhandahålla kundservice samt för att rikta direktmarknadsföring till dig. Ta del av vår personuppgiftspolicy här> 

 

Ångerrätt

Du som kund har alltid rätt att utnyttja din ångerrätt enligt lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Med hänvisning till ångerrätten har du som kund möjlighet att inom 14 dagar från det att avtalet ingicks frånträda avtalet. För att utnyttja din ångerrätt och frånträda avtalet kontaktar du Mysafety Försäkringar via telefon på telefonnummer 08-505 530 00, via email till info@mysafety.se, via brev till Mysafety Försäkringar AB, Box 45110, 104 30 Stockholm eller så använder du det standardformulär som finns att hämta på www.konsumentverket.se.

Vid utnyttjande av ångerrätten är du berättigad till återbetalning av eventuellt erlagd premie inom 30 dagar. Har du redan utnyttjat försäkringen/tjänsten eller produkten inom ovanstående ångerfrist eller anmält en skada bortfaller ångerrätten.

 

Fakturering, påminnelser m.m.

Om du har en ”prova på-period” eller om din försäkring/tjänst löper utan kostnad, det vill säga är gratis, samt om du är försäkrad via ett företag, kan du bortse från hela detta stycke.


Sker inte betalning i tid har Mysafety Försäkringar eller Mysafetys Försäkringars faktureringspartner rätt att fordra ränta enligt räntelagen från den i räkningen angivna förfallodagen samt ersättning för de kostnader som är förenade med dröjsmålet. Hit räknas kostnader för skriftlig betalningspåminnelse samt kostnader för verkställighet av betalnings- eller annan förpliktelse.

Din information skyddas och krypteras genom SSL-certifikat. 

Har du frågor?

Läs mer på vår supportsida eller vanliga frågor och svar.

ID-KAPNING: SÅ GÅR DET TILL

Förklara på 2,5 minut: missuppfattningar, hur det vanligtvis går till och hur du som person kan drabbas.

En komplett ID-skyddsförsäkring Allt detta ingår:

  • Kredit och adressbevakning.
  • Bevakning av e-mailadress och personnummer dygnet runt.
  • Larm via sms och mail om något händer med dina uppgifter.
  • Hjälp om någon köper, lånar eller på annat sätt utnyttjar din identitet.
  • Rättsskydd och ekonomisk ersättning när så behövs.
Beställ här

Vanliga frågor om försäkringen

Varför behövs en extra ID-skyddsförsäkring?

Var tredje minut utsätts någon för ID-kapning i Sverige, och antalet försök till brottet ökar (Sifo 2019). Det är ett brott som är svårt att upptäcka för den enskilde individen, men med en ID-skyddsförsäkring minskar du risken att råka illa ut och får snabb hjälp om olyckan är framme.

Hur fungerar bevakningen?

Följande görs för att bevaka dina personuppgifter och e-postadress: 

- Vi bevakar och notifierar dig om det görs en kreditupplysning på dig eller om det sker en förändring av dina adressuppgifter. 
- Stora mängder data övervakas online – i realtid, globalt, dygnet runt. 
- Både internets publika och dolda delar (Deep Web och Dark Net) söks av. 
- Upptäcks dina uppgifter på fel ställen online larmas du direkt.
- Du får larm via sms och meddelas om risken är låg, mellan eller hög tillsammans med rekommendation på åtgärd.

Hur hjälper ni mig om jag blir ID-kapad?

Vi finns tillgängliga dygnet runt för att hjälpa dig. Hos oss får du en personlig handläggare som hjälper dig bland annat med att : 

Återställa din kreditstatus genom att bestrida alla dina krav och fakturor.
Driva ditt ärende och hanterar kontakter med fordringsägare, myndigheter och andra instanser som krävs.
Spärra ditt personnummer för kreditupplysningar och kreditköp. Spärren görs för UC, Creditsafe och Bisnode.

I ID-skyddsförsäkringen ingår även juridisk assistans samt rättsskyddersättning på upp till 2 000 000 kronor. Det innebär att du som kund snabbt och smidigt får juridisk hjälp, om det skulle behövas, utan att betala något extra. Du får även ersättning för ekonomiska förluster för upp till 200 000 kronor vid en ID-kapning.

Kan en ID-kapning förhindras?

En ID-kapning är tyvärr svår att förhindra. Däremot kan man bromsa digniteten av den om man upptäcker den på ett tidigt stadium. 

Möjligheterna till att upptäcka den i tid ökar med mySafety Försäkringar ID-skyddsförsäkring. I den får du en global bevakning av din identitet online – dygnet runt. Vi scannar mängder av data för att snabbt upptäcka om dina inloggningsuppgifter och ditt personnummer hamnar i orätta händer. Lika så bevakas ändringar av din adress och kreditupplysningar. På så sätt får du informationen i tid och tillsammans kan vi spärra dina personuppgifter och minska risken att bedrägerierna fortlöper. 

Jag har ID-skydd i min hemförsäkring, behöver jag ytterligare en försäkring?

I många fall täcker hemförsäkring bara när du har drabbats av en ID-kapning. Bevakning av din identitet och assistans av egen handläggare ingår till exempel många gånger inte. Hjälpen du kan få är ibland begränsad och det skiljer en hel del mellan olika ID-skydd. Kolla noga villkoren i din hemförsäkring och jämför med vår. Vår ID-skyddsförsäkring har bland annat marknadens högsta rättsskydd och ekonomiska kompensation. Och gäller alltid utan självrisk. 

Vad säger polisen om ID-kapningar?

Polisen har inte resurser att utreda det ökande antalet ID-brott som sker. Majoriteten av ärendena gällande ID-stöld läggs tyvärr ner. Att ha en komplett ID-skyddsförsäkring gör att du får den hjälp du behöver. 

Inkluderar försäkringen mina barn?

Hela försäkringen gäller för dina barn som är folkbokförda på samma adress, utom bevakningsdelen. Vi assisterar, ger rättsskydd och betalar ersättning vid ekonomisk förlust.