Så fungerar vårt ID-skydd & ID-skyddsförsäkring

Allt fler drabbas av ID-stöld. Var rädd om dina personuppgifter och få hjälp om olycka är framme med mySafety ID-skyddsförsäkring

Ingen ID-stöld är den andra lik, alla drabbas på olika sätt och i olika omfattning. Någon stjäl din identitet, vilket kan ske på lite olika sätt via webbsidor, stjäl körkort, id-kort eller pass eller så fräcka att de stjäl via pappersinsamlingen. Eller gör en adressändring för dig. Därefter kan falska id-handlingar tillverkas och man kan börja handla på kredit, mobilabonnemang och ta sms-lån. Läs våra tips hur du kan försvåra en id-kapning.

Detta ingår i vår ID-skyddsförsäkring:

Assistans vid genomfört bedrägeri
Vi driver ditt ärende - Om du råkar ut för bedrägeri, anmäl det direkt till polisen. Skicka anmälan till oss, tillsammans med en fullmakt så driver vi ärendet åt dig. Ring oss på 020-42 42 42 om du råkat ut för id-bedrägeri och har vår ID-skyddsförsäkrig.Rättsskydd - NYHET!
Om en id-stöld leder till tvist eller domstolsprövning får du juridisk rådgivning upp till 15 timmar. Vi löser det och ser till att du får en egen jurist via vår samarbetspartner. Enkelt och smidigt för dig som kund. Rättsskyddet täcker juridiska kostnader upp till 2 miljoner kronor.

Ekonomisk ersättning
Ekonomisk ersättning utgår med upp till 200 000 kr vid eventuella ekonomiska förluster.

Bevakning
Vi hjälper dig att övervaka din finansiella status. Via bevakningstjänsten blir du meddelad när någon går in och ändrar dina uppgifter, gör en adressändring eller ansöker om krediter och lån i ditt namn. Samtidigt gör vi allt för att stoppa bedrägeriet och ändra tillbaka till rätt uppgifter.

Processen kan ta en litet tag, det är inte helt enkelt men efter avslutad process kan du oftast riva alla räkningarna du fått hemskickade och andas ut.

Om du inte har id-skydd kan du kan teckna vår ID-skyddsförsäkring i vår webbshop

FAQ