Polisinspektör Frank Carlsson första mottagaren av Stiftelsen Tryggare Sveriges brottsförebyggande pris

För första gången delar den oberoende tankesmedjan Stiftelsen Tryggare Sverige ut "Stiftelsen Tryggare Sveriges brottsförebyggande pris - sponsrat av mySafety Försäkringar AB".

2017 års pris går till polisinspektören Frank Carlsson i Polisregion Stockholm som under många år arbetat med frågor som rör brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete i lokalsamhället.

Frank får priset för att han tidigt har förstått betydelsen av att arbeta tillsammans med näringslivet, stadsdelsförvaltningar, ideella organisationer och andra aktörer för att skapa ett säkrare och tryggare Sverige.

Inom ramen för sin tjänst på Järvafältet har han genom traditionellt polisarbete också lyckats förena de perspektiv som krävs för att nå framgång; nämligen både social prevention med fokus på relationsbyggande arbete och situationell brottsprevention med fokus på det fysiska rummets betydelse för att minska brottsligheten och öka tryggheten.

Frank skriver inga debattartiklar, har inte 3 000 följare på Twitter eller står på barrikaderna. Han representerar därmed den stora majoriteten av Sveriges ca 20 000 poliser som arbetar på i det tysta och som gör sitt bästa utifrån givna förutsättningar.

Frank Carlsson är därmed en värdig vinnare av Stiftelsen Tryggare Sveriges brottsförebyggande pris år 2017.

Mer information om Stiftelsen Tryggare Sverige finns på tryggaresverige.org.

//PA Prabert, vice koncernchef mySafety Group AB

Category: 
RSS