Dags att nominera och utse Årets Nätängel

Årets Nätängel 2016

För andra året i rad är det dags att utse Årets Nätängel, utmärkelsen som delas ut av mySafety Försäkringar i samarbete med Nyheter24-gruppen. Utmärkelsen Årets Nätängel uppmärksammar individer eller grupper som gjort extra insatser för en mer positiv ton på nätet och den öppna nomineringen är nu igång.

Utmärkelsen Årets Nätängel delas ut i samband med NoHate-dagen den 4 november. Priset instiftades av mySafety Försäkringar 2015 med syftet att uppmärksamma särskilda insatser för ett bättre och mer kärleksfullt samtalsklimat på nätet. Utdelningen sker i samarbete med Nyheter24-gruppen under en middag med speciellt inbjudna gäster den 3 november.

- Vi tycker att dåligt beteende och rent hat på nätet får på tok för mycket uppmärksamhet. Till och med i kampen mot näthat lyfter man oftast just de negativa beteendena. Årets Nätängel är ett sätt att istället höja positiva initiativ, säger PA Prabert, vice koncernchef på mySafety Group.

Under prisutdelningsmiddagen kommer bland andra Anders Ygeman och Irena Pozar, chefredaktör för veckorevyn.se och debattör att medverka som talare. Årets Nätängel belönas med 50 000 kronor i prissumma.

Fram till den 23 oktober är det öppet för vem som helst att nominera personer och organisationer som man anser bör bli Årets Nätängel. Nomineringar sker på http://nyheter24.se/veckans-kompis/863632-nominera-din-kompis-som-kampar-for-natkarlek

- NoHate-dagen är en viktig markering för oss i kampen för ett mer respektfullt internet. Att kunna vidareutveckla Årets Nätängel tillsammans med mySafety Försäkringar är ett centralt steg för att nå ut ännu starkare och skapa ännu mer engagemang kring denna fråga, säger Ingrid Engen, ansvarig för NoHate-dagen på Nyheter24-Gruppen.

2015 års Nätängel var Fanna Ndow Norrby.

För mer information vänligen kontakta:
PA Prabert, vice koncernchef mySafety Group
Mejl: pa.prabert@mysafety.se
Tel: +46 734 489 421

Category: 
RSS